Event : Wine pairing event με το Οινοποιείο Ακριώτου & το Κτήμα Πετρήεσσα, 24/7/23
Τη Δευτέρα 24/7 με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο Wine Barrique το Οινοποιείο Ακριώτου και το Κτήμα Πετρήεσσα . Το Μικρο – Οινοποιείο Ακριώτου @akriotouwines άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2018 στις Πλαταιές Βοιωτίας πραγματοποιώντας το όνειρο της οινολόγου Βασιλικής Ακριώτου να δημιουργεί κρασιά με χαρακτήρα και αυθεντικότητα από τη μεγάλη της αγάπη, τον αμπελώνα της Στερεάς Ελλάδας. Στην Αυλίδα η μεγάλη αγάπη για το καλό κρασί και η μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια οδήγησαν τον αμπελουργό Λευτέρη Λειβαδίτη να δημιουργήσει το Κτήμα Πετρήεσσα @petriessa_estate . Το κτήμα βρίσκεται σε απόσταση 1.500 περίπου μέτρων από το ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος, στα όρια του οικισμού Βαθέως, ανάμεσα σε ελιές και κυπαρίσσια, άρτια εξοπλισμένο, με δυνατότητα οινοποίησης 220.000 φιαλών λευκού και κόκκινου κρασιού.
Κοινός παρονομαστής και των 2 οινοποιείων είναι οι άνθρωποί του και κυρίως η οινολόγος Κική Ακριώτου @kikiakriotou και ο εμπορικός διευθυντής Γιώργος Κόλλιας που μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε 5 υπέροχα και επανειλημμένα βραβευμένα κρασιά τους. Δοκιμάστηκαν :
1. Μαλαγουζιά, Κτήμα Πετρήεσσα
2. Ερημίτης Λευκός , Σαββατιανό- Ασύρτικο- Αηδάνι, Οινοποιείο Ακριώτου
3. Cabernet Sauvignon Ροζέ , Κτήμα Πετρήεσσα
4. Ορειβάτης Άγριες ζύμες, αφιλτράριστο, παλαιά κλήματα , Οινοποιείο Ακριώτου
5. Ορειβάτης Pinot Noir, ερυθρός , Οινοποιείο Ακριώτου
Μαζί τους στην παρουσίαση ήταν και ο sommelier Χρήστος Θεοδωρόπουλος @xristostheod.98 ( Herve Restaurant, Nectar di Vino).
Για το pairing ο σεφ μας Τάσος Παπαδάκης @chef_t.p ετοίμασε 5 διαφορετικές γευστικές μπουκιές που ανέδειξαν τη μοναδικότητα του κάθε κρασιού .
1. Μπρουσκέτα χειροποίητου ψωμιού με θυμάρι, γιαούρτι & γλιστρίδα για τη Μαλαγουζιά
2. Γαρίδα σωτέ μα κόκκινο tobiko, μους καπνιστού ταραμά & σχοινόπρασο για τον Ερημίτη.
3. Κρύα σούπα gazpacho με μυζήθρα Χανίων για το Cabernet Sauvignon ροζέ.
4. Ριζότο μανιταριών για τον Ορειβάτη Άγριες Ζύμες.
5. Καπνιστό μοσχαρίσιο μπούτι & ντοματίνι για τον Ορειβάτη ερυθρό , Pinot Noir.
Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν 2 Magnum φιάλες για 2 τυχερούς.
Ένας υπέροχος τρόπος να κλείσουν οι εκδηλώσεις για το καλοκαίρι , μια ανάσα δροσιάς παρόλο τον καύσωνα . Σας ευχαριστούμε πολύ όλους !!!
Άννα Νινέ
Co owner & Sommelier
Wine Barrique