Event : Wine Pairing event με το Οινοποιείο Γκίκα , 13/11/23
Τη Δευτέρα 13/11 στις 20:30 είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στο Wine Barrique τον οινοπαραγωγό κ. Ανδρέα Γκίκα και το Οινοποιείο Γκίκα. Οι εύφορες κοιλάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας φιλοξενούν μερικούς από τα καλύτερους αμπελώνες της χώρας. Για πάνω από 150 χρόνια, τέσσερις γενιές της οικογένειας Γκίκα δημιουργούν εξαίρετες ποικιλίες κρασιών από αυτή την ευλογημένη περιοχή. Σήμερα οι βραβευμένοι αμπελώνες της οικογένειας βρίσκονται στους πρόποδες του Κιθαιρώνα – ένα μέρος αρχαίας λατρείας του Διονύσου, θεού του οίνου κατά τη μυθολογία – σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στην αμπελοκαλλιέργεια σε μία περιοχή που θεωρείται κορυφαία στην Ελλάδα στην οινοπαραγωγή. Ο κ. Γκίκας μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες από την πορεία του στην οινοπαραγωγή και όλοι γίναμε λίγο πλουσιότεροι και αγαπήσαμε λίγο παραπάνω τα κρασιά του.
Δοκιμάσαμε και απολαύσαμε :
- Gikas Μαλαγουζιά βαρέλι 2022, 100% Μαλαγουζιά, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα
- Santovato 2022, 100% Σαββατιανό, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα
- Pine Forest 2022, 100% Ασύρτικο, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα
- Gikas Βραδιανό-Merlot 2017, 60% Βραδιανό-40% Merlot
- Gikas Syrah 2015, 100% Syrah, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα
Μαζί μας στην παρουσίαση ήταν και ο sommelier Χρήστος Θεοδωρόπουλος ( Herve Restaurant).
Για το pairing ο σεφ μας Τάσος Παπαδάκης, ετοίμασε 5 γευστικά εδέσματα που ανέδειξαν τη μοναδικότητα του κάθε κρασιού .
- Κριθαρότο κολοκύθας με θυμάρι.
- Μπρουσκετάκι προζυμένιου ψωμιού με μους ρικότας ανθότυρου.
- Λουκουμάς μπακαλιάρου με lime
- Κοκκινιστό νιόκι με λουκάνικο
- Tacos με pulled μοσχάρι και μετσοβόνε.
Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκε1 Magnum φιάλη Βραδιανό-Merlot 2017 για 1 τυχερό.
Το κρασί είναι πολλά πράγματα αλλά για μένα οι άνθρωποί του και οι ιστορίες τους παίζουν καταλυτικό ρόλο στο να να σου μείνουν αξέχαστα. Στόχος των εκδηλώσεων μας είναι να σας φέρνουμε κοντά στους ανθρώπους του κρασιού και σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή σας.
Άννα Νινέ
Co owner & Sommelier
Wine Barrique