a
Contact Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cing elit. Curabitur venenatis, nisl in bib endum commodo, sapien justo cursus urna.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin +49 30 240 414 20 office@baro.com
Working
Monday
9:00 - 24:00
Tuesday
9:00 - 24:00
Wednesday
CLOSED
Thursday
9:00 - 24:00
Friday
9:00 - 02:00
Saturday
9:00 - 02:00
Sunday
9:00 - 02:00
Follow Us
Image Alt

Event : Wine pairing event με το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο , 19/6/23

Event : Wine pairing event με το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο , 19/6/23

Τη Δευτέρα 19/6 είχαμε τη χαρά και την τιμή να καλωσορίσουμε στο Wine Barrique το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Mega Spileo Estate . Στην καρδιά του Εθνικού Γεωπάρκου του Χελμού-Βουραϊκού στη Βόρεια Πελοπόννησο, μία από τις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου Natura 2000, βρίσκεται το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο.
Σ’ έναν τόπο με μοναδική φυσική ομορφιά και ένα ξεχωριστό μικροκλίμα, κατάλληλο για την καλλιέργεια της αμπέλου, οι άνθρωποι του Κτήματος υιοθετούν τις αρχές της οργανικής καλλιέργειας και εκφράζουν την παράδοση αιώνων στην αμπελουργία και την οινοποίηση, παράγοντας ξεχωριστά κρασιά με έντονη προσωπικότητα, γοητευτικά αρώματα και πολυπλοκότητα.
Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο αποτελεί σήμερα ένα σημείο αναφοράς για τον οινικό χώρο της Ελλάδας, και μεις είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε 5 υπέροχα κρασιά του .
Δοκιμάστηκαν :

1. Μέγα Σπήλαιο Μαλαγουζιά, 2022
2. Μέγα Σπήλαιο Ροζέ, Μαλαγουζιά 70%- Cabernet Franc 30%, 2022
3. Κτήμα Μέγα Σπήλαιο λευκό, Ασύρτικο 75%- Λαγόρθι 25%, 2019
4. Μέγα Σπήλαιο Cuvée III, Μαυροδάφνη 40%- Cab.Sauvignon 40%- Αγιωργίτικο 20%, 2020
5. Μέγα Σπήλαιο Grand Cave, Single Vineyard, Μαυροδάφνη 60% – Μαύρο Καλαβρυτινό 40%, 2015
Την παρουσίαση έκαναν ο οινολόγος του Κτήματος Στέλιος Τσίρης και ο sommelier Χρήστος Θεοδωρόπουλος .

Ο σεφ μας Τάσος Παπαδάκης ετοίμασε 5 μοναδικά εδέσματα που ανέδειξαν το κάθε κρασί.

1. Με τη Μαλαγουζιά δοκιμάσαμε λουκουμά μπακαλιάρου με ελαφριά μαγιονέζα βασιλικού.

2. Για το ροζέ ακολούθησε tartare γαρίδας με ντοματίνια, τσίκουδο Χίου και Japanese mayo.

3. Για το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο λευκό ένα πεντανόστιμο  μεσογειακό τραχανώτο με μανιτάρια.

4. Στο πρώτο κόκκινο μας επιλέξαμε ψητό ταλαγάνι με prosciutto crudo.

5. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, Μέγα Σπήλαιο Grand Cave και pulled beef σιγομαγειρεμένο με σπετσερικό Κερκύρας και κόκκινη σάλτσα , sauce bbq & λίγη μαγιονέζα.

Στο τέλος η βραδιά έκλεισε με την κλήρωση 2 φιαλών Magnum για 2 τυχερούς, ευγενική προσφορά του οινοποιείου.

Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς ακόμη μία φορά ήσασταν όλοι εσείς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και μοιραστήκαμε όλοι μαζί παρέα υπέροχα κρασιά και φαγητά. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους !!!

 

Άννα Νινέ

Co owner & Sommelier

Wine Barrique