a
Contact Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cing elit. Curabitur venenatis, nisl in bib endum commodo, sapien justo cursus urna.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin +49 30 240 414 20 office@baro.com
Working
Monday
9:00 - 24:00
Tuesday
9:00 - 24:00
Wednesday
CLOSED
Thursday
9:00 - 24:00
Friday
9:00 - 02:00
Saturday
9:00 - 02:00
Sunday
9:00 - 02:00
Follow Us
Image Alt

Event : Wine Pairing event με το Κτήμα Μουσών , 15/1/24

Event : Wine Pairing event με το Κτήμα Μουσών , 15/1/24

Τη Δευτέρα 15/1 είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε στο Wine Barrique τον μοναδικό Στέλιο Ζαχαρία @stelios_zacharias και το Κτήμα Μουσών . Στην κοιλάδα των Μουσών, στην Άσκρη Βοιωτίας η οικογένεια Ζαχαρία δημιουργεί κρασιά που καθρεφτίζουν πλήρως το οικοσύστημα και το μικροκλίμα της περιοχής. Η αστείρευτη αγάπη του για το κρασί, οδήγησε, το 1946, τον Νικόλαο Ζαχαρία στην ίδρυση μιας μικρής μονάδας οινοποίησης και από τότε όλα πήραν το δρόμο τους. Ο γιος του Αθανάσιος το 1967 συνέχισε με ορμή και αγάπη και ανέβασε την παραγωγή της οικογενειακής επιχείρησης. Το οινοποιείο γεννήθηκε το 2005 όταν πια ανέλαβε τα ηνία η 3η γενιά της οικογενείας, συνδυάζοντας την παράδοση, την εμπειρία και το πάθος για δημιουργία, με τις πλέον εκσυγχρονισμένες μεθόδους και τεχνολογίες, συνεχίζοντας το έργο τους με αγάπη μέχρι και σήμερα. Η οικογένεια Ζαχαρία είναι εκείνη που ανέδειξε την ερυθρή γηγενή ποικιλία Μούχταρο η οποία χαίρει σιγά σιγά της αναγνώρισης που της αξίζει εντός και εκτός συνόρων. Πέραν του οινοποιείου η οικογένεια είναι γνωστή και για τα premium αποστάγματά και το αποστακτήριό τους Lost Lake Distillery .

Εμείς δοκιμάσαμε

1. Χρυσόλιθος λευκός, Chardonnay 50%-Μαλαγουζιά 50%, 2022
2. A•MUSE ροζέ , Sauvignon Blanc 90%- Μούχταρο 10%, 2023
3. Μούχταρο Κτήμα Μουσών ερυθρός, Μούχταρο 100%, 2022
4. Premium Syrah Κτήμα Μουσών, Syrah 100%, 2021
5. Gentle Beast 02, παλαιωμένο απόσταγμα Μούχταρο με φράουλες
Για τον συνδυασμό τους ο Τάσος μας ετοίμασε :
1. Αλιάδα μπακαλιάρου σε κρητικό παξιμάδι ολικής άλεσης
2. Tartare σολωμού
3. Χειροποίητο ψωμί με θυμάρι, μαγιονέζα λιαστής ντομάτας , παστράμι Καρδίτσας
4. Μοσχάρι σε σάλτσα κρασιού μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, πουρές σελινόριζας , καβουρδισμένο φουντούκι
5. Χειροποίητο σοκολατάκι με γέμιση φράουλα και επικάλυψη κακάο

Στο τέλος κληρώθηκαν 1 Magnum φιάλη Amuse λευκό και 2 ανοιχτήρια special edition Muses Estate.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους σας που έρχεστε και γινόμαστε μια μεγάλη παρέα που μοιράζεται ωραίες ιστορίες με ωραίο κρασί και φαγητό και μένουμε .

Ευχαριστούμε πολύ Στέλιο , Κτήμα Μουσών & Lost Lake Distillery για τα υπέροχα κρασιά και απόσταγμα που δοκιμάσαμε αλλά και τη μοναδική σας ενέργεια!!

Ειδικές ευχαριστίες στον Χρήστο Θεοδωρόπουλο για την παρουσία του και την πολύτιμη βοήθειά του!

Και εις άλλα με υγεία !

Άννα Νινέ

Co owner & Sommelier

Wine Barrique