a
Contact Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cing elit. Curabitur venenatis, nisl in bib endum commodo, sapien justo cursus urna.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin +49 30 240 414 20 office@baro.com
Working
Monday
9:00 - 24:00
Tuesday
9:00 - 24:00
Wednesday
CLOSED
Thursday
9:00 - 24:00
Friday
9:00 - 02:00
Saturday
9:00 - 02:00
Sunday
9:00 - 02:00
Follow Us
Image Alt

Event : Wine Pairing event με το Κτήμα Σκούρα , 5/11/23

Event : Wine Pairing event με το Κτήμα Σκούρα , 5/11/23

Την Κυριακή 5/11 στις 20:30 με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο Wine Barrique το Κτήμα Σκούρα. Όλοι μας έχουμε επιλέξει κάποιο από τα κρασιά του Κτήματος Σκούρα είτε να το συνοδέψουμε με το φαγητό μας είτε για κάποια ειδική περίσταση . Το μόνο σίγουρο είναι ότι φτιάχνουν κρασιά που σου μένουν αξέχαστα. Ο Γιώργος Σκούρας ξεκίνησε την οινοποιητική του ιστορία χωρίς αμπέλια και χωρίς εξοπλισμό, στο γκαράζ του πατέρα του στο Άργος, νοικιάζοντας αμπελώνες και εξοπλισμό από συναδέλφους οινοποιούς της Νεμέας και εμφιαλώνοντας με χειροκίνητα μηχανήματα. Ο στόχος του ήταν εξαρχής ένας και αδιαπραγμάτευτος: να παραγάγει κρασί υψηλής ποιότητας.

Σήμερα, το Κτήμα Σκούρα διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αργολίδα, στην Κορινθία, τη Μαντινεία και φυσικά στη Νεμέα και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε

  1. Salto Wild Yeast 2022, 100% Μαυροφίλερο
  2. Armyra 2022, 95% Chardonnay , 5% Μαλαγουζιά
  3. Peplo 2022, 1/3 Αγιωργίτικο, 1/3 Syrah, 1/3 Μαυροφίλερο
  4. Νεμέα 2021, 100% Αγιωργίτικο, Π.Ο.Π Νεμέα
  5. Σύνορο 2020, 40% Cabernet Franc, 40% Merlot, 20% Αγιωργίτικο

Την παρουσίαση έκαναν η Στέλλα Σκούρα και ο sommelier Χρήστος Θεοδωρόπουλος ( Herve Restaurant).

Για το pairing ο σεφ μας Τάσος Παπαδάκης, ετοίμασε 5 γευστικά εδέσματα  που ανέδειξαν μοναδικά το κάθε κρασί .

  1. Πίτα με χειροποίητο φύλλο , αγκινάρα & μυζήθρα.
  2. Gnudi γραβιέρας με τηγανιτό και λευκή σάλτσα κρασιού
  3. Sushi φρέσκου σολομού , μαγιονέζα & κόκκινο tobiko.
  4. Κόκορα κοκκινιστό με χυλοπίτες και φέτα.
  5. Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ “καμένου ” κουνουπιδιού και θυμάρι.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν 2 φιάλες Peplo για 2 τυχερούς. Σας ευχαριστούμε πολύ ακόμη μια φορά όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας !!!

 

Άννα Νινέ

Co owner & Sommelier

Wine Barrique