
Event : Wine pairing event με το Οινοποιείο της Στροφιλιάς, 25/9/23
Τη Δευτέρα 25/9 με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο Wine Barrique τη μοναδική Μαρία Μαλτέζου και το Οινοποιείο της Στροφιλιάς @strofiliawines . Η Στροφιλιά συγκαταλέγεται στις πιο δυναμικές & εξωστρεφείς οινοπαραγωγικές εταιρίες έχοντας πάνω από 40 χρόνια συσσωρευμένης γνώσης στην οινοποιία κ την αμπελουργία. Με πάνω από 500 στρέμματα στη διάθεσή της στην Αττική κ την Πελοπόννησο και με οινοποιεία στην Ανάβυσσο κ τη Νεμέα επενδύει συστηματικά στους αμπελώνες της και παράγει κρασιά από γηγενείς κ διεθνείς ποικιλίες με συνεχείς εγχώριες και διεθνείς βραβεύσεις. Εμείς απολαύσαμε :
1. Το Πέρασμα, Σαββατιανό 100%, Στροφιλιάς Γη
2. Διαδρομές, Μαλαγουζιά 100%, Στροφιλιάς Γη
3. Στροφιλιά Classy Ροζέ , Αγιωργίτικο – Gewürztraminer
4. Σπάνιες Γαίες, Μαύρος Κώνος, Single Vineyard,Αγιωργίτικο 100%,
5. Σπάνιες Γαίες, Γαλάρι, Single Vineyard , Αγιωργίτικο, Petit Verdot, Tannat
Μαζί της στην παρουσίαση ήταν και ο sommelier Χρήστος Θεοδωρόπουλος @xristostheod.98 ( Herve Restaurant).
Για το pairing ο σεφ μας Τάσος Παπαδάκης @chef_t.p ετοίμασε 5 διαφορετικά γευστικά εδέσματα που ανέδειξαν τη μοναδικότητα του κάθε κρασιού .
1. Δροσερή σαλάτα με πράσινα φυλλώματα , πράσινο μήλο και αρωματικό λαδολέμονο για το Σαββατιανό
2. Κοτόπουλο με ριγκατόνι και κρέμα mascarpone για τη Μαλαγουζιά.
3. Sushi rolls σολομού με αγγούρι και japanese mayo για το Classy ροζέ.
4.Καπνιστό χοιρινό λουκάνικο με κρεμμύδια για τον Μαύρο Κώνο, Σπάνιες Γαίες.
5. Μπρουσκέτα χειροποίητου ψωμιού με pulled μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι για το Γαλάρι ,Σπάνιες Γαίες
Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν 3 φιάλες για 3 τυχερούς.
Το κρασί μας φέρνει πιο κοντά και από άγνωστοι γινόμαστε μια μεγάλη παρέα. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους !!!
Άννα Νινέ
Co owner & Sommelier
Wine Barrique