a
Contact Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cing elit. Curabitur venenatis, nisl in bib endum commodo, sapien justo cursus urna.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin +49 30 240 414 20 office@baro.com
Working
Monday
9:00 - 24:00
Tuesday
9:00 - 24:00
Wednesday
CLOSED
Thursday
9:00 - 24:00
Friday
9:00 - 02:00
Saturday
9:00 - 02:00
Sunday
9:00 - 02:00
Follow Us
Image Alt

Event : Wine Pairing event με το Οινοποιείο Τσικρικώνη , 10/12/23

Event : Wine Pairing event με το Οινοποιείο Τσικρικώνη , 10/12/23

Την Κυριακή 10/12 στις 20:30 είχαμε κοντά μας τον Θοδωρή Τσικρικώνη της Οινοποιίας Τσικρικώνη από το Μυρτόφυτο Καβάλας . Στους πρόποδες του Όρους Συμβόλου, στο Μυρτόφυτο Καβάλας του Δήμου Παγγαίου, η οικογένεια Τσικρικώνη ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού εδώ και 3 γενιές. Με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και συνδυάζοντας τη μακρόχρονη παράδοση με νέες επιστημονικές μεθόδους παραγωγής, στόχος τους είναι να παράγουν ποιοτικά κρασιά terroir δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών στη διεθνή και την εγχώρια αγορά. Το οινοποιείο Τσικρικώνη είναι το μοναδικό που έχει πάρει άδεια για να οινοποιεί την ποικιλία Ροζακί η οποία είναι επιτραπέζιο και βρώσιμο σταφύλι. Δεδομένων των ιδιόκτητων αμπελώνων άνω των 60 ετών θέλησαν να δώσουν προσοχή στο συγκεκριμένο σταφύλι για να δουν τι μπορεί να κάνει το terroir. Και με το δίκιο τους γιατί έφτιαξαν κάτι μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο και μεις αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που μπορέσαμε και δοκιμάσαμε κάποιες από τις 1000 φιάλες που κάνουν κάθε χρόνο.

Δοκιμάσαμε και απολαύσαμε :
1. Τσικρικώνη Ροζακί 2022, Ροζακί 100% , επιλεγμένος αμπελώνας 60+ ετών
2. Τσικρικώνη Ροζακί oak ferment 2022, ζύμωση & παλαιώση σε γαλλικό δρύινο βαρέλι
3. Ξινόμαυρο ροζέ 2022, Ξινόμαυρο 100%
4. Ξινόμαυρο wild ferment 2020, Ξινόμαυρο 100%
Ο σεφ μας Τάσος Παπαδάκης   ετοίμασε 4 νόστιμες λιχουδιές που ταίριαξαν γάντι στο κάθε κρασί.
1. Ριγκατόνι με κρέμα βασιλικού
2. Ντολμαδάκια με κουσκουσάκι και γαρίδα σε βουτυράτη σάλτσα lime
3. Λεμονάτη χοιρινή τηγανιά με ντοματίνια και θυμάρι  που απογείωσε το Ξινόμαυρο ροζέ
4. Κριθαρότο με λουκάνικο και λιαστή ντομάτα.

 

Το κρασί είναι πολλά πράγματα αλλά για μένα οι άνθρωποί του και οι ιστορίες τους παίζουν καταλυτικό ρόλο στο  να σου μείνουν αξέχαστα. Σ ‘ευχαριστούμε πολύ Θοδωρή που μοιράστηκες μαζί μας την ιστορία της οικογένειάς σου και τα υπέροχα κρασιά σας!!  Στόχος των εκδηλώσεων μας είναι να σας φέρνουμε κοντά στους ανθρώπους του κρασιού και σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή σας.

Άννα Νινέ

Co owner & Sommelier

Wine Barrique